Resepi Aiskrim Coklat Mudah dan Sedap

Posted on

Resepi Aiskrim Coklat – helo apa khabar awak hari ini? Adakah ia sanggup membuat resepi kegemaran keluarga? hari ini saya ingin kongsikan resepi aiskrim coklat mudah dan lazat. sebenarnya resipi ini telah lama tersimpan dalam Draf dan baru saya boleh menerbitkan semalam. Semoga bermanfaat jika Anda ingin buat aiskrim coklat yang sedap tapi mudah.

Resepi Aiskrim Coklat
Resepi Aiskrim Coklat

Resipi ini saya boleh dari kawan saya di facebook dan sebelulum saya kongsikan di blog untuk anda semua. Saya telah cuba untuk membuat aiskrim coklat yang di rumah dan ia merasa sangat lazat dan gebu jenis aiskrim coklat jenama: dinding. asikrim begitu lazat jika di makan pada saat siang hari, it’s make you fresh hahaha.

Resepi Aiskrim Coklat

Beberapa hari lepas saya juga ada kongsikan resipi aiskrim yang tidak kurang lazat lain yang anda boleh baca di sini. Anda juga bisa cuba dirumah bersama teman-teman dan keluarga. ada banyak varian resepi aiskrim coklat, ada resepi aiskrim coklat tanpa telur dan resepi aiskrim coklat chip. bisa juga disebut resepi aiskrim coklat homemade jika Anda buat dirumah hehe. jom kita lihat bahan dan cara buat yang simple dan sedap.

Bahan-Bahan :

  • 3 cocco besar serbuk campuran
  • telur 1 biji – opsyenal
  • 1 cawan air suam
  • 1 siz kecil esen vanilla
  • 1 bilah ovelatte
  • 1/2 cawan susu pekat

Cara Buat Aiskrim Coklat Simple :

  1. sediakan mesin pengisar kemudian masukkan semua bahan ke dalam blender dan putar sehingga sebati dan bunga atau selama kira-kira 10 minit.
  2. Masukkan bahan ke dalam bekas aiskrim dan menutup Mesyuarat
  3. akhir sekali, simpan beku semalaman atau sehingga beku dan buatan sendiri coklat aiskrim bersedia untuk makan.

Bagaimana resepi aiskrim coklat ini berasa gembira dan saya akan melihat anda pada resipi lazat yang seterusnya.

Read More : Resepi Kek Aiskrim Mudah

Website resepi.org ini mengkongsikan resepi-resepi Terkini diantaranya ayam, ikan, mee, kek, puding, biskut, nasi, daging, rendang, spaghetti, roti, donut, sup, udang, brownies, sotong, masakan melayu dan masih banyak lagi. Resepi di dapat dari resepi warisan keluarga, resepi dari sahabat handai atau pun resepi yang diperolehi daripada surfing kami alam internet. Laman perkongsian blog ini mengenai pelbagai resipi yang Sedap, Mudah dan Simple. Semoga website ini ada manfaatnya dan bisa kalian cuba resepi-resepi ini di rumah. Terima kasih 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *