Resepi Aiskrim Oreo Mudah

Resepi Aiskrim Oreo – Hallo bunda apa kabar ? Semoga baik-baiak saja yaa. Hari ini saya akan berkongsikan tentang aiskrim karena saya benar-benar suka aiskrim. Malah, ketika saya masih kanak-kanak saya dapat makan seharian tad aiskrim sehari. memang indah untuk diingati zaman kecil dan rasanya seperti aku ingin menjadi kanak-kanak lagi. hari ini saya ingin berkongsi resepi aiskrim oreo menyelerakan dan mudah.

Resepi Aiskrim Oreo
Resepi Aiskrim Oreo

Sudah lama juga tidak makan aiskrim. Oh Ya beberapa hari lepas saya telah berkongsi resipi aiskrim sumi virus yang juga tidak kurang lazat. aiskrim purba yang dibuat dengan mudah dengan aiskrim malaysia dibuat dalam palstik yang panjang.

Resepi Aiskrim Oreo

Pada masa kini aiskrim mempunyai pelbagai cara untuk menjadikannya termasuk aiskrim oreo ini. okay sekarang kita melihat bagaimana untuk membuat satu oreo aiskrim dan jom kita cuba di rumah. Jom kita lihat bahan dan cara buat aiskrim oreo yang simple tapi sedap dan seger fresh ni dibawah.

<

Bahan-Bahan :

 • 1 bilah kecil esen vanilla
 • 1 tin susu cair
 • 1 besar ovalett pisau
 • 1 telur
 • 1 pakej ‘ biskut lutut ‘ oreo
 • 1/4 susu pakej

Cara Buat Aiskrim Oreo :

 1. Masukkan semua bahan kecuali oreo ‘ biskut lutut ‘ ke dalam pengisar atau pengadun kemudian putar semua bahan sehingga bunga atau selama lebih kurang 15-20 minit.
 2. Tuang semua bahan ke dalam bekas ais krim dan input ‘ biskut lutut ‘ oreo yang telah dihancurkan.
 3. kemudian screwed ‘ biskut lutut ‘ orco rata dengan bahan yang dimainkan lebih awal.
 4. akhir sekali, tutup aiskrim bekas dengan mesyuarat dan kemudian simpan di dalam sejuk / beku dan Bilakah ianya keras aiskrim bersedia untuk makan.

Nota Resepi Aiskrim Oreo :

 • Jika anda tidak suka telur atau telur Alergi resipi ini kekal menyelerakan waaupun tidak telur.
 • esen vanilla adalah berguna untuk mengeluarkan bau telur supaya tidak takut untuk meletakkan telur yang masih mentah.
 • gembira adalah resipi oreo myeo ini yang saya kongsikan ini dan lihat dalam artikel akan datang.

Read More : Resepi Aiskrim Coklat Mudah dan Sedap

Website resepi.org ini mengkongsikan resepi-resepi Terkini diantaranya ayam, ikan, mee, kek, puding, biskut, nasi, daging, rendang, spaghetti, roti, donut, sup, udang, brownies, sotong, masakan melayu dan masih banyak lagi. Resepi di dapat dari resepi warisan keluarga, resepi dari sahabat handai atau pun resepi yang diperolehi daripada surfing kami alam internet. Laman perkongsian blog ini mengenai pelbagai resipi yang Sedap, Mudah dan Simple. Semoga website ini ada manfaatnya dan bisa kalian cuba resepi-resepi ini di rumah. Terima kasih 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *