Resepi Aiskrim Sumi Jelly Sedap dan Mudah

Resepi Aiskrim Sumi – Malam tadi saya telah memiliki dengan kawan-kawan dan dia berkata, Adakah anda tahu makanan yang popular pada masa ini? Saya hanya menjawab bahawa aku tidak tahu dan rakan saya menjelaskan tentang aiskrim sumi yang beliau berkata viral di dalam masyarakat Malaysia. kalau tak percaya cuba saja seraching di google atau bing atau yahoo.

Resipi Aiskrim Sumi
Resipi Aiskrim Sumi

Akhirnya, saya minta resepi kaki lima kawan sumi jelly yang Pusat virus ini dan saya hanya terus mencuba untuk membuatnya sendiri dan terima kasih Tuhan saya juga pandai menjadikannya. sekarang ni memang ramai orang membuat sotong aiskrim. Malah, jika saya pergi ke facebook mesti gambar sotong aiskrim muncul di depan mata resepi aiskrim sumi malaysia.

Resipi Aiskrim Sumi

Saya juga cuba untuk bertanya kepada google dan ramai juga yang telah berkongsi resepi ni sumi aiskrim. Aiskrim ini adalah sangat sesuai bila dimakan ketika musim panas dan jika anda ingin membeli RM 0,30 untuk satu bar. aiskrim ini juga muncul colorfull kerana ada sumi / Jeli di dalamnya yang akan kelihatan enak bila dimakan. Jom kita terus berkhidmat di bawah Majlis.

<

Bahan-bahan :

 • 1 tin susu penyebab
 • 1.5 liter air masak
 • 1 tin susu cair
 • sumi jelly secukup rasa – saya gunakan 3 pakej
 • garam secukup rasa

Cara Buat Aiskrim Sumi :

 1. Campurkan susu pekat, susu cair, garam, dan air ke dalam periuk dan masak sehingga mendidih
 2. menyediakan parut berbeza dan input sumi / jelly ke dalam bekas dan asing
 3. memusnahkan sumi atau dibahagikan kepada beberapa bahagian mengikut selera anda atau anda boleh menambah ketulan nata de coco juga
 4. sumi menyusu ke dalam plastik aiskrim yang mencukupi. kemudian masukkan campuran susu yang telah di masak lebih awal, kemudian ikat penyingkiran dan letakkan atas plat.
 5. akhir sekali, pembekuan sumi ke dalam penyejuk beku sehingga benar-benar beku dan sedia untuk dimakan.

Nota Resepi Aiskrim Sumi :

 • Sumi jelly aiskrim resipi adalah sangat mudah dan kanak-kanak juga suka. tetapi, bagi mereka yang diet tidak sesuai kerana ia sangat tinggi dengan gula dan kalori.

Read More : Resepi Coklat Rice Bubble In Jar Simple

Website resepi.org ini mengkongsikan resepi-resepi Terkini diantaranya ayam, ikan, mee, kek, puding, biskut, nasi, daging, rendang, spaghetti, roti, donut, sup, udang, brownies, sotong, masakan melayu dan masih banyak lagi. Resepi di dapat dari resepi warisan keluarga, resepi dari sahabat handai atau pun resepi yang diperolehi daripada surfing kami alam internet. Laman perkongsian blog ini mengenai pelbagai resipi yang Sedap, Mudah dan Simple. Semoga website ini ada manfaatnya dan bisa kalian cuba resepi-resepi ini di rumah. Terima kasih 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *