Resepi Biskut Cornflakes

Resepi Biskut Cornflakes – Assalamu’alaikum. Semalam saya ingin berkongsi kegemaran dan paling mudah kek anak-anak, yang merupakan resepi biskut cornflakes rangup. kenapa ia dipanggil biskut Cornflakes kerana ianya menggunakan madu dan cornflakes sebagai bahan utama yang digunakkan. Biskut ini mengandung banyakvitamin dan mineral. Kamu harus cuba di rumah.

Biskut Cornflakes
Biskut Cornflakes

Anak-kanak suka kek ini berbeda daripada apa yang saya tidak suka biskut jenis ini. tidak lama lagi hari raya itu tiba dan anak-anak pasti akan meminta saya untuk menyediakan biskut ini dan jika anda mempunyai anak yang memang tiada mudarat untuk memberikan resepi biskut cornflakes madu ini semasa cuti. Apalagi kalau di berikan resepi biskut cornflakes sukatan cawan, pasti mereka suka.

Resepi Biskut Cornflakes

Resipi ini adalah sangat mudah dan sangat sesuai sebagai makanan snek dimasak dan kami menikmati resipi yang kegemaran kanak-kanak ini.

<

Bahan A :

 • 1 cawan madu
 • 125 gm mentega
 • 1/2 cawan gula perang

Bahan B :

 • 1 cawan raisin
 • 1 Nestle cornflakes kotak 500 gm
 • 1 cawan badam cincang / dimasak yang dicincang
 • Bahan hiasan
 • Cherry ceri merah dan hijau dalam kepingan kecil
 • mangkuk kertas kecil

Cara-cara membuat Biskut Cornflakes Mudah :

 1. sediakan kuali dan Panaskan semua bahan A ke mentega cair. Bilakah mentega adalah benar-benar marjerin menjadi cair masukkan semua bahan-bahan B dan campuran juga.
 2. sediakan mangkuk kertas kecil dan letakkan doh ke dalam mangkuk kertas kecil. kemudian menghiasi dengan hirisan ceri hijau dan merah ceri.
 3. selepas pembakaran di dalam ketuhar pada 170′ C selama 10 minit atau sehingga masak.
 4. akhir sekali, sejukkan pertama dan simpan dalam bekas kedalam.

Baca Juga : Resepi Biskut Semperit

Apakah Resipi biskut cornflakes crunchy yang manis ini adalah begitu mudah? jumpa nanti Ya resipi yang akan datang dan jangan lupa untuk sentiasa melawat resepi.org kerana saya akan menulis resepi yang lebih lazat. Intiinya dalam membuat biskut itu harus sesuai takaran dan jangan sampai kekurangan atau berlebihan. Itu akan membuat rasa biskut jadi berbeda dan mengurangi kelazatan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *