Resepi Biskut Suji

Resepi Biskut Suji – Rasa mahu biasakan Ultrabook dan komputerku dan mengambil salah satu daripada dua biskut putih yang melepak dan gebas nih. Saya mencari bagaimana untuk membuat biskut Suji dengan The cawan Of The kuih-kuih tradisional.

Kenapa resepi biskut suji susu ? Mengingati rasa dan bau minyak daging apabila kita makan biskut yang lazat yang menyebabkan saya sukar untuk mencari biskut lazat yang tradisional. Yang rabbani putih dan gebu yang ditambah lagi dengan hirisan ceri merah. Itulah sebabnya mengapa saya ingin membuat biskut saya sendiri seperti itu.

Biskut Suji Lembut Sangat
Biskut Suji Lembut Sangat

Malah, sepanjang hayat saya, saya digunakan untuk makan biskut sudah sedia, saya hanya makan ia. Resepi biskut suji arab adalah salah satu biskut kegemaran saya dalam masa waktu saya lama dengan berbonjolan biskut, resepi biskut suji pelangi sukatan cawan, kelapa dan Tart nenas. Jadi, jika anda mempunyai mana-mana Blog, kuih akan baik-baik saja. Untuk Simpan resipi ini begitu apabila anda membuka hati anda untuk membuat cookies sendiri, saya tidak mempunyai sakit kepala ke google itu. Jom kita lihat bahan dan cara buat resepi biskut suji sukatan cawan

<

Bahan-bahan:

 • 2 cawan tepung gandum
 • 1 cawan gula Pasir (gula caster)
 • 1 cawan minyak daging lembu
 • Hirisan ceri merah sebagai hiasan

Cara Buat Biskut Suji Rangup :

 1. Mencairkan minyak daging lembu di dalam kuali dan Tuangkan ke dalam bekas kneading.
 2. Campurkan dengan 1 cawan gula pasir.
 3. Tambah dalam tepung gandum dan gaulkan dengan baik sehingga sebati
 4. Ambil tepung dipukul dengan sudu pusingan supaya saiz biskut yang sama.
 5. Bend tepung pusingan di palm tangan.
 6. Letakkan hirisan ceri di atas biskut sebagai sebuah hiasan.
 7. Lap minyak dengan marjerin di dalam kuali leper penaik sebelum memohon bulat biskut yang lazat.
 8. Bakar pada 150 ‘ c dalam masa 15 minit.
 9. Ianya ringkas dan mudah untuk membuatnya. Ia adalah resipi yang saya suka kerana perkara pertama yang tidak banyak, cara ia adalah mudah.

Baca Juga : Resepi Kek Marble

Jika terdapat pelbagai resipi biskut suji. Antaranya saya dapati yang rainbow kek biskut, biskut rangup dan banyak lagi. Jika anda berminat dalam membuat biskut suji sebagai percutian, saya mempunyai satu tips perniagaan untuk raya  supaya anda boleh mendapat double. Anda akan diberi panduan yang betul dan menyeluruh untuk perniagaan Raya dengan keuntungan yang banyak. Terima kasih untuk mengambil entri ini cepat: bagaimana untuk membuat resepi biskut suji brunei siap dengan cawan ukuran.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *