Resepi Ikan Cencaru Sumbat

Resepi Ikan Cencaru Sumbat – Saya juga menyediakan resepi ikan cencaru sumbat kelapa menggunakan masa ini dikeringkan mengisar cili. Ini adalah kali pertama, saya digunakan untuk resepi ikan cencaru sumbat sambal. Biasanya, saya menggunakan cili merah hidup sebagai sos resepi ikan cencaru sumbat bakar. Tetapi buat masa ini, stok cili merah di dalam peti sejuk berlari. Yang perkara pes cili yang saya gunakan masa ini untuk resipi resepi ikan cencaru sumbat goreng.

Resepi Ikan Cencaru Sumbat
Resepi Ikan Cencaru Sumbat

resepi ikan cencaru bakar sumbat sambal kelapa merupakan salah satu daripada kegemaran kanak-kanak. Ianya cepat kerana licin pinggan. Ini adalah sebahagian daripada resepi ikan cencaru sumbat sambal kelapa yang disukai oleh semua anak-anak kita. Jadi ada tidak perlu bimbang bayi yang tidak makan apa-apa. Haa tetapi kedua-dua gambar di atas dan ke bawah dalam post ini adalah gambar resepi ikan cencaru sumbat kelapa goreng kegunaan cayenne kehidupan kerana imej menggunakan pengilangan kering punya cukup cili. Jadi saya menggunakan gambar itu lebih cantik. Boleh lah ya… imej dalam cara yang adalah satu cara menyediakan imej menggunakan resepi ikan cencaru goreng sumbat sambal dalam entri ini.

<

Bahan-bahan resepi ikan cencaru sumbat cili :

 1. 2 keping hardtail
 2. 3 camca besar cili cincang dikeringkan
 3. 3 ulas bawang putih
 4. 4 bawang merah
 5. Sedikit pes udang
 6. gula
 7. garam
 8. Penyaman Asam Jawa

Bagaimanakah cara Membuat :

 1. Cencaru potong balik dan dibersihkan. Ikan hardtail kotoran dengan garam.
 2. Lecek bawang pes bawang putih dan udang. Kemudian masukkan cili cincang cili kering. Akhir sekali Tambah garam, sedikit gula dan Asam jus.
 3. Tambah bahan-bahan ke belakang ikan dipotong dibuka lebih awal.
 4. Panaskan minyak secukup rasa. Anak-anak ikan sehingga crisp.
 5. Keluarkan dan hidang.

Baca juga : Resepi Ikan Salmon

Demikian resepi yang dikongsikan hari ini, semoga berjaya. Kamu juga bisa mencubaresepi laindi rumah bersama keluarga dan teman dekat. Jangan lupa baca resepilain yang ada di blog ini. Banyak resepi seperti resepi kek, ayam, puding, mee dan masih banyak lagi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *