Resepi Ikan Selar

Resepi Ikan Selar – Wow berlado hidangan resepi ikan selar kuning sangat lazat ini. Resepi resepi ikan selar bakar ini diajar oleh rakan-rakan saya Rohaya lebih dikenali sebagai Roy antara geng mesyuarat. Saya makan tambah nombor plat berpinggan. Dah selesai makan resepi ikan selar masak kicap, saya terus meratah ikan tersebut.

Apabila anda tersekat memikirkan tentang apa yang makan, boleh makan hidangan yang mudah seperti ini semua ngam. Terutamanya dimakan bersama kari kambing dihantar Kak tidak, kakak sulung saya di Kampung. Ikan jemuduk itu sedap bila digoreng garing cucian. Baik makan begitu kerana, maksud saya selepas goreng dengan kunyit dan garam.Menu resepi ikan selar masak pindang, tidak semestinya perlu menggunakan ikan besar seperti kerapu atau kerapu menu ini juga boleh dimasak resepi ikan selar masak asam dengan ikan atau ikan kembung scad. Rasa yang masam dan manis rasa seisi keluarga boleh tether.

Resepi Ikan Selar
Resepi Ikan Selar

Hidangan resepi ikan selar masak lemak cili api yang satu daripadanya mempunyai kepelbagaian Citara rasa lazat dan enak bila dimakan, kerana ianya juga salah satu ikan yang banyak diminati oleh ramai orang, sama ada dewasa atau kanak-kanak. Makan ikan amat disyorkan, seperti ikan baik ikan dan kerisi laut ini mempunyai banyak kandungan yang baik untuk tubuh yang sihat. Bentuk kandungan protein dalam ikan, omega 3, kalsium, kalium, dan sebagainya. Untuk memenuhi nutrien harian pemakanan dan keluarga anda adalah satu yang dimakan ikan. Sekarang cara adalah banyak ikan pemprosesan, seperti resepi ikan selar kecil, resepi ikan selar kuning kecil dan resepi ikan selar masak sambal dalam bahan api yang dibuat. Resepi Ikan Selar

<

Bahan-bahan :

 • 4-5 scads – selesai saffron garam dan kotoran
 • 2 Bawang besar – dihiris
 • cili kering 20
 • 8 bawang merah
 • 3 bawang putih – pilihan
 • daun kunyit 1/2
 • 1 Asam
 • garam
 • gula

Bagaimanakah cara  membuat :

 1. Panaskan minyak di selaras dengan jumlah sos yang sesuai supaya ia tidak cucian. Tumis Bawang besar hiris sehingga kelihatan melenting, tambah cili kering yang dicampur dengan bawang.
 2. Cili masak dan kacau sehingga minyak keluar. Masukkan shreds daun disiat saffron.
 3. Tambah Asam, garam dan sedikit gula.
 4. Akhir sekali Tambah ikan kering goreng kering dan kacau. Bersedia untuk berkhidmat.
 5. Sedia untuk Hidangkan panas-panas dengan nasi kukus. Inilah ikan yang sangat lazat.

Baca juga : Resepi Ikan Tiga Rasa

semoga berjaya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *