Resepi Kek Aiskrim Mudah

Resepi Kek Aiskrim – Hello bunda, apa khabar? hari ini sangat panas dan membuatkan saya cepat dahaga. pada musim panas, ia adalah makanan yang paling lazat untuk dimakan. Saya selesai memikirkan idea untuk membuat makanan sesuai saya akhirnya membuat keputusan untuk membuat aiskrim kek. Resipi untuk kick dari akatshie saya akan memberikan yang sangat mudah dan lazat.

Resepi Kek Aiskrim
Resepi Kek Aiskrim

bebawangnya haba pada waktu siang akan tidak lama lagi boleh dimakan ketika menikmati hidangan sejuk. sebenarnya saya boleh resipi kek aiskrim ini dari rakan-rakan saya di facebook dan saya telah disimpan untuk masa yang lama juga. hari ini adalah keinginan untuk membuat aiskrim ini baru muncul.

Resepi Kek Aiskrim

Saya benar-benar mempunyai cukup untuk membuat resepi membezakan dan jika anda ingin mencuba satu lagi resipi menyelerakan aiskrim boleh dibaca di artikel di sini. yang ingin cuba resipi ini sacredness kitkat dari kitkat yang yang pastinya lazat. Anda juga bisa cuba resepi kek aiskrim oreo atau resepi kek aiskrim kukus dipadukan dengan tiramisu. Jom kita layan mudah resipi di bawah

<

Bahan-bahan :

  • 2 pakej kecil bebola coklat kitkat
  • perisa aiskrim jagung / coklat – ikut rasa Penekan
  • 1 pakej besar coklat kitkat
  • Lembaga / bunga kek
  • kuih cincin

Cara Buat Kek Aiskrim Mudah :

  1. menyediakan papan untuk bahagian bawah dan kemudian memakai cincin pusingan kek kek Lembaga.
  2. selepas tu timbunan coklat kitkat seluruh cincin kek tersebut. Masukkan aiskrim itu ke dalam cincin kek yang telah disediakan lebih awal dan licin dengan bilah.
  3. kemudian Tabur coklat paste di atas dan sejuk di dalam penyejuk beku / sejuk untuk sekurang-kurangnya 4 jam atau bermalam.
  4. akhir sekali, apabila sejuk dibuka kuih cincin dan kekk aiskrim sedia berkhidmat.

Read More : Resepi Puding Polkadot Fruit Jelly Mudah dan Sedap

betapa mudahnya adalah resipi ini untuk kitty saya aisha dan lawatan anda pada resipi lazat yang seterusnya. semoga berjaya.

Website resepi.org ini mengkongsikan resepi-resepi Terkini diantaranya ayam, ikan, mee, kek, puding, biskut, nasi, daging, rendang, spaghetti, roti, donut, sup, udang, brownies, sotong, masakan melayu dan masih banyak lagi. Resepi di dapat dari resepi warisan keluarga, resepi dari sahabat handai atau pun resepi yang diperolehi daripada surfing kami alam internet. Laman perkongsian blog ini mengenai pelbagai resipi yang Sedap, Mudah dan Simple. Semoga website ini ada manfaatnya dan bisa kalian cuba resepi-resepi ini di rumah. Terima kasih 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *