Resepi Sup Ayam Simple Tanpa Sup Bunjut Sedap

Posted on

Resepi Sup Ayam Simple Tanpa Sup Bunjut – Sudah banyak hari tidak mengemaskini blog ini kerana beberapa hari mematikan takde mood. tetapi hari ini mood saya adalah baik dan saya ingin memberi makanan yang mudah dan lazat tetapi lazat resepi sup ayam simple tanpa sup bunjut adalah yang ingin saya kongsikan. Jika Anda tertarik boleh lah cuba di rumah bersama teman dan keluarga Anda.

Resepi Sup Ayam Simple Tanpa Sup Bunjut
Resepi Sup Ayam Simple Tanpa Sup Bunjut

Sebenarnya sudah ramai yang berkongsi ini resipi kat cik Google Malaysia tapi takde salah satu bahagian saya juga. Apakah keistimewaan sup ini adalah bahawa saya tidak menggunakan rempah sup dan sup. kerana resipi ini tanpa sup bunjut dan rempah sup akan menjadi baik dan lebih mudah untuknya.

Resepi Sup Ayam Simple Tanpa Sup Bunjut

Resepi sup ayam simple tanpa sup bunjut yang sempurna bagi anda yang berada di kedai untuk bebelanja kerana sekarang ia adalah semua barangan tersebut telah meningkat harga. Apabila Tukang masak itu masak yang takut untuk menulis. Sup ayam dikategorikan sebagai makanan kerana nilai kalori makanan ini adalah 290 kj. biasanya Bilakah orang sakit atau demam adalah digalakkan untuk makan sup ayam sebagai diet harian. orang-orang yang memakan ayam akan menjadi lebih sihat.

Kita lihat ibu-bapa di Kampung itu mempunyai masalah hormon dan sentiasa bertenaga kerana sentiasa makan ayam. Berbeza dengan kami yang dalam badan bandar kurang sihat dan mudah untuk jatuh sakit kerana ia adalah perkara biasa untuk makan ayam disuntik dengan steroid. Okay, jom kita lihat resepi sup ayam simple tanpa sup bunjut di bawah dan jika anda tidak suka ayam boleh digantikan dengan daging lembu atau kambing daging.

Bahan-Bahan :

  • 1/2 ayam – potong kecil dan Bersihkan
  • sayur dan daun sup yang disiarkan lancar
  • 5 batang lobak merah – potong menjadi kepingan kecil
  • 2 biji pelaga
  • benih 1 tomato – berpecah 4
  • 2 biji kentang – dipotong hirisan
  • Cokmar tunas bunga 2
  • 1 kulit kayu manis
  • 1/2 kubis – pilihan
  • tunas bunga cengkih 2
  • minyak untuk sauteing
  • 3 cawan air + gula 1/2 bilah
  • Bahan kisar
  • 3 bantal bawang putih
  • 5 labu bawang merah bantal
  • 1 pisau besar lada hitam
  • 2 biji buah keras
  • 1 sudu kecil serbuk ketumbar
  • bilah kecil jintan putih 1 – sangai pertama
  • bilah kecil jintan putih 1 – sangai
  • garam secukup rasa

Cara Masak Sup Ayam Simple Tanpa Sup Bunjut :

  1. Panaskan minyak dan tumis bahan-bahan dengan angka menyalak Rajah yang didambakan, kayu manis, bunga cengkih, bunga lawang sehingga pecah minyak kemudian masukkan ayam dan biarkan ia snap.
  2. selepas tu masukkan air yang telah dicampurkan dengan gula dan biarkan ia melembapkan kain. Apabila sup telah mula rebus input daripada kubis, kentang, lobak merah dan masak sehingga tender menggunakan api sederhana.
  3. kemudian masukkan tomato dan rasa dengan sedikit garam dan masak semula sehingga masak. sangat terlambat, jika anda mahu untuk Tabur bawang dan daun sup.

betapa mudahnya kan kan ayam ayam resipi resipi yang saya kongsikan dan melihat anda seterusnya sedes lazat yang seterusnya.

Read More : Resepi Sup Tulang Lembu Sedap dan Mudah

Website resepi.org ini mengkongsikan resepi-resepi Terkini diantaranya ayam, ikan, mee, kek, puding, biskut, nasi, daging, rendang, spaghetti, roti, donut, sup, udang, brownies, sotong, masakan melayu dan masih banyak lagi. Resepi di dapat dari resepi warisan keluarga, resepi dari sahabat handai atau pun resepi yang diperolehi daripada surfing kami alam internet. Laman perkongsian blog ini mengenai pelbagai resipi yang Sedap, Mudah dan Simple. Semoga website ini ada manfaatnya dan bisa kalian cuba resepi-resepi ini di rumah. Terima kasih 🙂

Incoming search terms:

  • resepi sup ayam simple tanpa sup bunjut
  • resepi sup ayam tanpa sup bunjut

One thought on “Resepi Sup Ayam Simple Tanpa Sup Bunjut Sedap

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *